Robbie Billen

Robbie Billen

Manueel Therapeut - Kinesitherapeut

Robbie studeerde in 1999 af aan de KU Leuven als licentiaat in de Motorische Revalidatie & Kinesitherapie. In 2000 vatte hij de studie ‘GGS Manuele Therapie aan, een voltijdse postgraduaat opleiding. Nadien specialiseerde hij zich verder door deelname aan diverse bijscholingscursussen in binnen- en buitenland, vooral in het domein van de manuele therapie, behandeling van wervelzuilaandoeningen en loopgerelateerde blessures.

In 2009 startte hij de ‘praktijk voor Manuele Therapie en Kinesitherapie’ op te Bertem

Naast de behandeling van acute en chronische lage rug en nekklachten is hij de laatste jaren zich meer en meer gaan toespitsen op loopgerelateerde blessures. Hij is jaren actief geweest als looptechnisch trainer bij de Vlaamse Triatlon- en Duatlonfederatie en als clubtrainer bij Daring Club Leuven Atleetiek.

Robbie is tevens oprichter van RunningSmart.be en SmartEducation.be (nascholingsinstituut voor kinesitherapeuten). Hij doceert in deze hoedanigheid ook enkele bijscholingscursussen voor kinesitherapeuten en trainers.

Nele Lievens

Nele Lievens

Manueel Therapeut - Kinesitherapeut

Nele studeerde af aan de KU Leuven als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sport. Recent beëindigde ze de postgraduaatsopleiding ‘Gevorderde musculoskeletale revalidatie: manuele therapie’ aan de KU Leuven en legt zich vooral toe op de behandeling van rug- en nekgerelateerde problemen.
Sinds 2015 is Nele lid van de medische commissie van de Vlaamse Atletiekliga. Als kinesitherapeut zal ze competitieve atleten begeleiden op kampioenschappen in binnen- en buitenland. Zelf is ze jaren actief geweest als atlete en jeugdtrainster bij Daring Club Leuven Atletiek. Nele heeft dan ook een bijzondere interesse in de behandeling van atletiek- en loopgerelateerde letsels. Naast de atletieksport begeleidde ze als kinesitherapeut reeds de nationale ploeg reddend zwemmen en het ijshockeyteam Leuven Chiefs.

Jeroen Rooman

Jeroen Rooman

Manueel Therapeut - Kinesitherapeut

Jeroen studeerde af aan de KU Leuven als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen optie sport. Hij vindt het belangrijk om up-to-date te blijven en om zijn kennis en vaardigheden van behandelstrategieën alsook oefentherapie te blijven uitbreiden. Daarom volgde hij in het jaar na afstuderen een bijkomende Master-opleiding in de Manuele therapie aan de Vrije Universiteit van Brussel. Naast wervelzuilproblematiek is Jeroen ook gespecialiseerd in sportblessures waar hij verschillende bijkomende opleidingen voor volgde.
Hij is zelf ook actief in de sportwereld. Hij deed als kinesist ervaring op bij Royal Antwerp Football club, speelt al van zijn 5 jaar veldhockey en is een regelmatig loper. Daarnaast is hij ook terug te vinden op een tennisveld of squashterrein.

Kari-Ann Verhaegen

Kari-Ann Verhaegen

Kinesitherapeut

Kari-Ann studeerde af aan de KU Leuven als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen, optie sport. Vanuit haar leergierigheid en grote gedrevenheid streeft ze naar de optimale behandeling voor iedere patiënt. Daarom volgt ze ook regelmatig bijscholingen en verdiept ze zich verder in verschillende therapieën waaronder dry needling en Mulligan. Kari-Ann spitst zich toe op algemene kinesitherapie van onder andere de wervelzuil, ledematen en ook sportgerelateerde blessures. Zelf rijdt ze op internationaal niveau eventing met haar paard en doet ze momenteel nog een postgraduaat voor fysiotherapie bij dieren (paard en hond). Daarnaast is ze ook een recreatieve loper en badmintonner.

Curriculum Vitae